VONÍŠ

VONÍŠ

Anotace: ....

Voníš okvětními lístky jabloní
a loňským babím létem
jako střízlivé moudré ráno
s nadějí
že tvé slzy,stékající po amuletu Madony
jsou jen štěstí a ne pamfletem
co rukou kritika psáno
nežádoucí emoce spouštějí

voníš podzimním orlojem
náměstím i tržnicí
kde blýskající se cetky
lékořice a exotické koření
dodávají punc tvým jemným pohledům
voníš mořským příbojem
deštěm i vichřicí
jako rozházené kytky
padající z nebe pro akt loučení

voníš osmým divem světa
jako pokušení
a nezdolná touha
za světlem jít
voníš jako krásná němá věta
co lehounce na jazyku zabrní
jako když láska se rouhá
a brání tajným milencům
o ní snít.
Autor ZILA78, 28.03.2012
Přečteno 1710x
Tipy 21
Poslední tipující: Jin&Jang, Markusi, Psavec, Radhuza, střelkyně1, Květka Š., Aťan, Liena, WAYWARD, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně tu zavoněla, ST.

28.03.2012 23:53:17 | Psavec

zkrátka voní a čte se jedním dechem...ST...:)

28.03.2012 21:33:43 | střelkyně1

jsem moc rád, že jsou tady takové básně

28.03.2012 20:48:36 | kočkopes

...parádní,za tajné milence ST

28.03.2012 20:01:37 | WAYWARD

Nádherně překrásná. :-)

28.03.2012 19:45:38 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí