Alauda

Alauda

Anotace: Zamilovaný blábol. Nemám hudební sluch, říkáš? aťsi... edit: to "zpívej" patří k básni, není to pokyn pro čtenáře

zpívej

.

noříš se do skla
a dotýkáš se obzoru
/odraz na hladině se rozmihotal/
vznášíš se -
letíš, padáš
bez pevného bodu v prostoru

a ve tmě jasně vidíš
vlákna
a krajky záhadných drah hvězd
zpívej
procházíš branou zenitu
a stínů pod lunou
tak zpívej
slunci na počest

v troskách dávných chrámů
rudých - už nikdo neví čím
/snad jitry nad krvavým Římem/
u nohou sloupů
vprostřed polosmytých příběhů
/už nepřijde bůh ze stroje -
čas dal se na jevišti do běhu/

Usnuli
v sedlině u dna
/a pravda z vína
vyprchala s úsvitem/

.

Podívej
čechrá si pírka -
poutník rán
za kopci přešlapuje
nepozván

zpívej, skřivánku...

Autor Cvokhauz, 16.04.2012
Přečteno 520x
Tipy 3
Poslední tipující: gallatea
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

já sice velký písmena taky vypouštím kde možu ale u toho říma mi to Ř dost chybí :o)

16.04.2012 20:04:51 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí