O LANI

O LANI

Anotace: Má nejnovější báseň je o hledání života, jenž mne prozatím nepotkal.

     

      O LANI

 

Brouzdal bych se cestou rosí

a šel po těch stopách,

až tam, kde Tvé oči slzí,

snad nevysuší je slunko ranní,

než-li dojdu k Tobě lásko,

až tam kde sbíhají se laně

a Ty jedna z nich,

co mne nosíš v srdci,

přijdeš se nechat pohladit

a proměníš se v krásnou ženu - za svítání

i já Tě chci a nosit v srdci,

jen se ptám - nač Tvé oči slzí,

to snad jen,

aby mne k Tobě dovedly,

vždyť nemají důvodu,

kdy Tě tu nechci na pospas osudu zanechat 

a tak se k Tobě dobelhám,

než-li se splaší ty laně,

kdy já je vlastně dohledám,

ale Tvé oči slzy stále roní

a já jdu proti proudu toho potoka,

až-li měsíc slunko opět vystřídá,

pak já Tě chci za ženu

a věřit Tobě a tomu zvonu,

co nám požehná.

 

     Jiří

 

Autor čáryfuk, 29.04.2012
Přečteno 627x
Tipy 4
Poslední tipující: střelkyně1
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rosí mě kosííí :)))

30.05.2012 19:20:04 | Noc17

To slovo rosí jsem tu hodně v komentářích probíral, ale mne se tam líbí !

31.05.2012 13:14:33 | čáryfuk

krásné vyjádření citů,pro tu kterou v srdci nosíš...:-))

29.04.2012 12:03:46 | střelkyně1

Děkuji, ale prozatím jsem jen platonik.

29.04.2012 17:36:13 | čáryfuk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí