S V A T Ý O B R Á Z E K

S V A T Ý O B R Á Z E K

Anotace: O dívce, která existuje a zjevuje se, jak svatý obrázek a já se s ní nedokáži prostě seznámit, je mi to trapné, tak jsem jí chtěl to říci, alespoň touto básní i když si jí nikdy nepřečte, tak ať jí vítr donese.

 

           SVATÝ OBRÁZEK

 

      I kdybych prochodil světa kraj,

      tak bych Tě v něm nepotkal,

      tu, co z mého kraje znám

      a co se tu, tak hezky procházíš

      a všechny oči na Tebe ze všech stran - koukají,

      tím zamilovaným pohledem,

      kdy Tě potkají,

      to ty mé jsou zamilované

      a koukají snad na Boží obrázek, 

      jak samu Pannu Marii,

      kdy o Tobě zhola nic nevědí,

      jen tak si koukají

      a doma potajmu doufají,

      avšak nevědí, jak dál,

      kdy těm Tvým jsem asi lhostejný

      a snad se i rozbrečí,

      ale vždyť tu, jen kdosi chodí,

      koho mé srdce neznaje,

      ale je to líbivý pohled,

      kdy každý touží,

      jen co se svatý obrázek objeví,

      ale kdopak jej osloví,

      vždyť já jsem zbabělý,

      ale až se tak stane,

      tak se pak vskutku,

      již ty mé rozpláčí,

      samy se bojí tohoto setkání,

      jak jiná ústa,

      ten svatý obrázek - líbají.

 

               Jiří

Autor čáryfuk, 16.05.2012
Přečteno 581x
Tipy 3
Poslední tipující: Piví, Gudula
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..trošku zbytečné opakování slov...

30.05.2012 19:17:25 | Noc17

Jakých slov ??

31.05.2012 13:13:00 | čáryfuk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí