NA SKLONKU LÉTA

NA SKLONKU LÉTA

Anotace: rozloučení s dalším létem

 

 

Zas jsme se octli na sklonku léta

a svět náhle nějak prázdnější je.

Doznívá poslední smutná věta

z velké prázdninové symfonie.

 

Jak zmarněné přísliby v nás samých

vlaštovky se rozloučily v letu.

Již brzy se vydají zpět na jih

a jen stesk prázdných hnízd zůstane tu.

 

Listí na topolech potřísní rez,

to ten déšť, co podzim nevadí mu.

Kousíček srpna ukradnu ti dnes,

hýčkej ho v sobě po celou zimu.

Autor Reno Hrubec, 09.09.2012
Přečteno 456x
Tipy 8
Poslední tipující: Robin Marnolli, Rootness, CULIKATÁ, střelkyně1, Gregy, Nergal
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná.

10.12.2012 22:08:49 | Robin Marnolli

Hezky se s létem loučíš ve verších)

11.10.2012 14:30:23 | CULIKATÁ

je velice hezká...o))

04.10.2012 21:41:52 | střelkyně1

Velmi dobrá pocitová báseň. Perfektní cit pro melodii.
I když popisuje, tak nenudí.
Výjimečné dílko.
Děkuji.

10.09.2012 21:43:56 | Gregy

tip za atmosféru .)

09.09.2012 22:22:36 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí