pomocník

pomocník

Anotace: v pravdě tam kde by ho nikdo nečekal

alkohol na tvojí náladu

zabírá obstojně

pak průbojně se davem dereš dost se pereš

sprostá jsi

a nečekaně k zemi dolů

pospícháš

 

jednou zas v pěkné náladě

ses brouzdala nočním městem

s gestem lehké dívčiny

lákalas k sobě do špíny

kde naoko ti vanu zdobí

lekníny

 

a pozvat na šumivé snění by si chtěla

to ses chvěla

vlhla celá

jen ostražitost ta šla spát

já byl jsem rád

 

s pozměněným hlasem

k tvému kroku

co celou ulicí se hnal já přispěchal

a přislíbil ti tučnou měnu

k dobru dát

 

když spát semnou

když zvolíš

a bez ostychu

splníš přání

 která vyslovím

 

 předtím však z kabátu na připití

pár kapek uvolnění

z domácích zásob skromných

nevidomých snů

 

nedošlo k naplnění

ležíš

dávno je důkaz pryč

ráno až koroner podepíše

pár slz dám z oka pryč

a ty budeš příliš smělá

mrtvá

celá

Autor čiči, 16.09.2012
Přečteno 591x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí