~U fontány

~U fontány

Anotace: ta láska z tanečních...a proč ne..

 

~U fontány~

~~~~~

 Dnes mají schůzku

 „U fontány“

 ta dívka,slečna? Paní?

 Koho tam potká? Přemýšlí.

 (Škoda že se dřív nenašli)

 On prý ji zná,jak v dopise ji psal

 kde ale adresu její vzal?

 Brouček ji v hlavě přeci jen vrtá

 je hodně zvědavá.Už blíží se čtvrtá.

 A už ho vidí,klobouk má široký

 v ruce drží růže vázané do kytky,

 vždyť je to má láska

 —ta z tanečních—

 ve tvářích spojí se slzy a smích.

 

Já tě měl děvče,tenkrát moc rád

 jenom jsem nešťastně

 z toho koně spad,

 pak jsem si na nic nevzpomněl

 jakoby můj život ohluchl,oněměl.

 Až před měsícem,

 tu fotku jsem našel v krabici

 ožily vzpomínky na léta míjící

 a ten obrázek,mé lásky z tanečních

 vrátil mi vzpomínky a úsměv

 na tvářích.

 U něho dopis,

 co jsem ti tenkrát psal

 však smůla,dopis jsem neposlal.

 Tam jsem ti věrnou lásku

 „až za hrob“ vyznával

 jiný hrob málem mě ale zasypal.

 

Vím,jsi volná.Můžeme znovu začít

 ať nemusíme smutek a samotu

 životem vláčit.

 Teď spolu do noci u fontány sedí

 on ji políbí,ona po tváři hladí.

 Za půl roku svatba se konala

 on byl ten pravý.

 A ona?

 Nový život pod srdcem nosila.

 ~~~~~~~~~

 

 

Autor Květka Š., 16.11.2012
Přečteno 472x
Tipy 5
Poslední tipující: Doradan, Linzerka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no jasně,proč nééééééé...

19.11.2012 21:23:21 | Doradan

díky cérečko..

21.11.2012 20:33:53 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí