Mons Chloris

Mons Chloris

Anotace: na Venuši

Rukavíc pár na ruže som kúpil
s povlakom latexu proti tŕňom
nie, že by som tým ich ostrie stupil
len sa dotkol v geste láskyplnom

skúšajúc tých rukavíc odolnosť
proti vpichu v práci na projekte
výsadby kveteny, test na vhodnosť
planéty Venuše - div sa svete

pre plantáže ruží na Mons Chloris
z ktorých prvých tisíc sadím v kruhu
holdujúc tu svojej ars decoris
ak nie každú, aspoň každú druhú

sadenicu prosím, nech sa ujme
stanovištia vyberám im s láskou
celé roky zohnutý nad rumeň
strávim rád.. kreáciou diletantskou
Autor Petbab, 19.12.2012
Přečteno 489x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Robin Marnolli, Gudula
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slovenčina mi nejde čítať tak rýchlo, ale naozaj pekné:-)

19.12.2012 22:14:31 | Robin Marnolli

Hezká :)

19.12.2012 21:45:17 | Gudula

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí