Jdu si pro

Jdu si pro

Anotace: růži

Jdu si pro růži
do černé díry
proč mi ji dluží
se sty vesmíry

napěchovanými
dovnitř, jímž klec je
ze zad mi dymí
má vis inertiae

dohání světlo
v němž jsem zahlédl
sto, jež rozkvetlo
růží, rozplétl

z rozet vitráží
jednu za druhou
v očích odráží
spekter lesk, s duhou

kolem zřítelnic
nechybí žádná
z barev, tmu pleníc..
díra proradná

rotuje se vším
s růžemi, se mnou
abych si nevšim
růži tajemnou

pro níž jsem vlítl
sám do nesnází
snům neodmítl
dluh.. co jim schází

*
Autor Petbab, 21.12.2012
Přečteno 580x
Tipy 5
Poslední tipující: Avola, Jiná, Květka Š., Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí