od pramenů až k ústí řek

od pramenů až k ústí řek

chtěl bych být
poklidným potůčkem
po oblázcích plynout

¤¤¤¤¤¤

válet se rakům
cestou zpátky
po zádech

¤¤¤

kolem pstruhů
do záchvěvů
čeření hladin v nádechu
když proti proudu
nehybně si stojí
(bez dechu)

¤¤

mezi skály zatéct
jeskyním trochu světla dát
padat a stékat
do propastí
po kapkách

¤¤

v tvé deltě
naplavím se
usadím
tisíce zrnek sebou
napříč tebou

rozházím

¤¤

a jednou
v čase příštím
snad řeky slepým ramenem
stanu
a rozvětvím se
v zátokách ztratím
( v nitru tvém )
Autor zamotán v nedospělosti, 18.02.2013
Přečteno 439x
Tipy 5
Poslední tipující: Miriska, Avola, kolemjdouci
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí