Lotosový květe...

Lotosový květe...

Anotace: Na hladině řeky smutku pupeny lotosu raší. Trápím se. Stýskám si. Po blízkosti Vaší....

Na hladině řeky smutku pupeny lotosu raší.
Trápím se. Stýskám si. Po blízkosti Vaší.
Po kráse a vůni svěžího lotosového květu,
co potěchu dává mně a snad i celému světu.
Dvě kapky stékají po listu. Snad že by slzy?
Z očí mých? Ze stesku? Ale doufám, že brzy
osuší mi ty krůpěje vánek z Vašeho dechu.
Tam u květu lotosu. Tam na břehu z mechu.
Tam k lotosu přivonět snad budu smět zase.
Přivonět. Netrhat. Ten květ v celé své kráse
zas uchopit do dlaní a tisknout si k tváři.
Kdy bude to? Prázdno je v duši i v kalendáři...
Autor Emeritní Profesor, 19.02.2013
Přečteno 592x
Tipy 6
Poslední tipující: Joe Vai, Robin Marnolli, kudlankaW, Jack Salmon, Miriska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezká.

19.02.2013 18:43:56 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí