Pole heřmánku

Pole heřmánku

Anotace: z 15.3.2013

Sbírka: Ladná vlna dní

Mám pocit že si lehnu do pole heřmánku
ve vánku jarním
rozněžněná nad ním.
Krokem kradmým kráčím vstříc tomu svitu
v duše skrytu.

Napadne tu a tam jednu z dam
že ruce něžnější než labutí křídla máš.
Nedýcháš málem
spálen sluncem nesmělým.

Setmělým krovem úkrokem jde
kolem je poledne všední.
V šedi dusného svlačce
podobá se hračce na klíček jdoucí.

Brouci stepují v tepu jeho na tváři černobílého hrachoru.

Za chóru zmrzlých skřivanů
naději sladkých přání k ústům přivanu.
Autor Jiřinka Mignonka, 15.03.2013
Přečteno 928x
Tipy 10
Poslední tipující: enigman, Kirsten, Robin Marnolli, V.N.Losinský, Miriska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dal bych si zmrzlinu...

19.03.2013 12:58:32 | enigman

jakou?

19.03.2013 14:44:09 | Jiřinka Mignonka

Tak tahle se takt povedla (dva body:-)
RM.

15.03.2013 17:49:21 | Robin Marnolli

Děkuji Robine :)

16.03.2013 15:05:48 | Jiřinka Mignonka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí