Co platí i dnes

Co platí i dnes

Anotace: To neplatí jen na rytíře, který tu jen supluje promítací plátno...

 

 

Rytíř co před léty už z koně spad' dál,
nežli na zem.
Dnes brnění mu chrastí zprohýbané,
o ohnutý meč se opíraje
kol hradu chodí
a vstoupit do něj obává se zcela.

 

Co taky – tentam je dávno

lesk  bálů, komnat, sálů…

Víno zhořklo, ochabla pěst

a ztvrdnul denní chleba.

 

Dnes živ je zpěvem ptačím

a mlžným třpytem hvězd.

 

Jak málo k životu stačí,

jak mnoho je k životu třeba…

Autor aravara, 25.03.2013
Přečteno 473x
Tipy 8
Poslední tipující: Holis, střelkyně1, Robin Marnolli, Joe Vai, Miriska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak už to bývá...je krásná tvoje básněnka...o))

26.03.2013 14:28:15 | střelkyně1

Díky dífko... někdy se prostě zadaří...

26.03.2013 20:49:05 | aravara

pěkná myšlenka

25.03.2013 21:29:34 | Robin Marnolli

Děkuji, Robine

26.03.2013 20:48:25 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí