Ostrov Henrietty

Ostrov Henrietty

Anotace: tady

K ostrovu Henrietty od jihu mířím
již vidím mys lomen pod pravým úhlem
jak křídla andělská porostlá chmýřím
zmrzlých polibků v aranžmá podlouhlém

příbřežné páry z tříštících se ledů
mizí v ní, aby se posléze znovu
změnily v lavinu se rty kupředu
našpulenými poněkud k proslovu

uvítacímu, svůj zrychlil jsem krok a dech
čím blíž, tím hrozivěji skály bílé
vypadají, křeč je nezřítí, na zdech
promrzlých můj dlouhý stín lne zdvořile

proč mám v neutichajícím dni usnout
chce-li se mi zjevit šílenství bílé
ve svatebních šatech, nechám pot uschnout
nahý, ať zbělám.. v stadiu pokročilém
Autor Petbab, 09.04.2013
Přečteno 402x
Tipy 3
Poslední tipující: Květka Š., zamotán v nedospělosti
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí