Východ slunce

Východ slunce

Anotace: psáno v trochu zvláštní půlnoční náladě... :) vše volně...

Slunce vychází nad městem

Ještě netepajícím a neprobuzeným...

 

Vytáhnu rolety

A bytem mým protáhne se stydlivě pár paprsků...

 

Teď pojedeš tramvají a neuznáš za vhodné

Abych Ti poslal malé vyznání...

 

Slunce vychází nad paneláky i nad lesem

Snad ještě chvíli mohu lehce spát...

 

A co když budu chtít se za tím sluncem podívat?

Co proti tomu zmůžeš, lásko má?

 

Snad se nasnídám a pověsím prádlo na půdě

A hle - i tam se podkrovním oknem paprsky zrcadlí...

 

Půjdu po jejich spektru, až dojdu k obloze

A zkusím jí pomalovat svými pocity...

 

Snad jednou přijdu možná za duhou

A pocukruji krajinu štěstím...

 

Teď už si vařím kávu a toasty k snídani

A odmítám se o duze bavit...

 

Kdyby ozvalo se u Tebe jemné zaklepání

Ničeho se neboj, jsem to já...

 

A tak slunce vychází nad městem v půl osmé ráno

Městem probuzeným a tepajícím...

 

 

Autor Zasněný básník, 15.04.2013
Přečteno 663x
Tipy 3
Poslední tipující: Robin Marnolli, AlexisBlake, Descardea
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné.

16.04.2013 12:57:56 | Robin Marnolli

Opravdu moc pěkné dílo .)

15.04.2013 21:13:04 | AlexisBlake

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí