Nádraží

Nádraží

Anotace: Jsem srdcem básník i nádražák :) tak tady je jeden malý poem... :)

Vychází slunce u nádraží

A jako když dýchá přes satén

Blíží se první ranní vlak.

 

Svěže dýchám, byť přes kouřovou clonu

Město je již skoro plné

A slunce ještě stále sílu nemá.

 

Pojede vlak, kam bych chtěl já?

.......................................................

 

Průvodčím je vzduch, výpravčím slunce

Snad může to znít jako sen

Sen, co není. Jen se zdá.

 

Půjdu do kupé a zcela se vzbudím

A mé oči slzami shodí noci opar

Sednu si tiše a přečtu první ranní tisk.

 

Pojedu s ním, kam bych chtěl já?
.......................................................

 

Posnídám snad ve vlaku a sám

Ne, jako když snídám s Tebou

Jen pár koláčků a ranní kávu.

 

Připrav se, píšťalko, odpískej už nám

A staň se zas nehybnou sochou

Ať už můžu odjet v dál.

 

Pojede vlak, kam chceš ty?

.....................................................

 

Pojedu nikam, vystoupím nikde

To už slunce bude zapadat

A půjdu v kolejích nazdařbůh.

 

Najdu jen rezavou trať a vůni železa

Až měsíc bude do luk svítit

A zítra snad zase bude líp.

 

Vyjde opět slunce u nádraží

A můj vlak se tam vrátí

Zas do těch známých končin.

 

Opustím kupé a vystoupím

A půjdu hned za Tebou

..................................................

 

 

 

 

 

 

Autor Zasněný básník, 24.04.2013
Přečteno 485x
Tipy 4
Poslední tipující: Já Esther Ruth, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

láska k českým vlakům a nádražím je jedinečná..je zvláštní, že v zahraničí nefunguje

30.04.2013 17:22:17 | Jiná

To je pravda. Možná že zahraničí nemá tak pěkná nádraží jako my. A taky krajinu, kterou vlak jede :)
Můj děda byl nádražák na nádraží v Budějovicích, takže k němu mám vztah a často tam posedím a dívám se na vlaky. Dost lidí už mě tam zná :))

03.05.2013 18:57:57 | Zasněný básník

Já jsem taky nádražák&básník v jednom.. :)

24.04.2013 21:51:53 | SeverusSnape

Výborně :) tak ode mě pozdravuj Bardotku :))

25.04.2013 21:18:37 | Zasněný básník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí