Dívka s hranostajem

Dívka s hranostajem

Anotace: volná, poetická... :)

Spíš

ve spánku tiše hladíš svého hranostaje

a doufáš, že neprobudí Tě z krásných snů

ze snů o bílé lásce.

 

Spíš

a z rukou Tvých voní pár šťastných dní

a rostou v nich květiny a raší v nich jaro

stejně jako Ty rosteš do krásy.

 

Spíš

a za okny tepe všední den jako jindy

Tvému hranostaji závidím, že může být s Tebou

že je s Tebou celý den i noc.

 

Spíš

já sedím v křesle v pokoji zase sám

sám s tichem a milou vzpomínkou

na Tvé hnědé vlasy a vůbec - na Tebe celou.

 

Spíš

a hranostaj se svezl potichu na mramorovou zem

chtěl bych hladit ho spolu s Tebou

- třeba jen tak obýváku spolu ve dvou.

 

Spíš?

Tiše ještě spi, má bílá vílo

pohlaď za mě hranostaje svého

ať je ráno silnější než noc.

Autor Zasněný básník, 22.05.2013
Přečteno 583x
Tipy 2
Poslední tipující: Lůca, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí