Noc

Noc

Anotace: ...při včerejší horké skoro-letní noci :) psáno v pirádovém rýmu.

Jdeš letní nocí, v zádech stín

v tvých uších zní pár sonatin

tvůj krok je lehký harlekýn

- když nejdu s tebou, mívám splín.

 

Máš šňůru perel z kolonád

tu čas ti dal, on má tě rád

však chtělas' párkrát bojovat

sůl do rán chtěl ti nasypat.

 

Jdeš za zvuku svých podpatků

já slyším je znít do spánku

snad vepíšu je do řádků

té básně psané z heřmánku.

 

Jdeš ulicí, můj ztichlý dům

snad neprozradíš sousedům...!

Snad nevěříš mým důvodům

proč chci jít vstříc tvým úsměvům.

 

Jdeš letním ránem, v zádech stín

v tvých uších zní pár sonatin

já probouzím se s vůní vín

ta noc byla dort harlekýn...

Autor Zasněný básník, 18.06.2013
Přečteno 516x
Tipy 2
Poslední tipující: Hopsinka, Jiná
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí