Obyvatel modrých dálek

Obyvatel modrých dálek

Anotace: ...někde... :)

Jsem obyvatel modrých dálek

Neznám peníze, strach, zlost i něhu

jen tam pluju v tenkých nekonečnech

a hlavu mám čistou ... čistou jak sníh.

 

S mým domem sousedí pár duhových skel

možná jen já jen smím vidět - co já vím

Točím se ve větru, hořím v červánkách

a roním slzy, když prší ... tiše prším.

 

Půjde se mnou na procházku můj pes

pes s jemnou srstí z holubích per

půjdem kolem Slunce, co plane ve svém žáru

a až zhasne, půjdu spát ... klidně spát.

 

V těch deštích, co mají miliony rosných kapek

v těch položím se možná do tichého zasnění

a budu s nimi tančit a vyhýbat se bleskům

když se bouřka bude zlobit ... zlobit na Zemi.

 

Jsem obyvatel čirých proudů

proudů, skrz které vidíš do hor a vodopádů

Neznám strach a bídu, stesk a smutek

znám jen čistou modř a běl ... lesklou běl.

 

Jsem obyvatel mléčných drah

a přátelím se s planetami

Tak až jednou budeš chtít

přijď za mnou, vezmu tě k Saturnu ...

Autor Zasněný básník, 01.07.2013
Přečteno 458x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc by se mi to líbilo zhudebněné. Nevím proč.

01.07.2013 14:18:19 | Kaitlynn

:) pokusím se :)

01.07.2013 14:25:16 | Zasněný básník

Také to ve mně evokuje nějakou zvláštní píseň...

01.07.2013 19:04:58 | Robin Marnolli

Vidíš, Robine, ani nevím, že by to mohly být "hudební verše". Ale protože skládám, asi jí zhudebním :)

01.07.2013 20:30:11 | Zasněný básník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí