Poustevník a Víla

Poustevník a Víla

Anotace: krátká a obyčejná básnička... :)

Žil kdysi poustevník,
hluboko ve hvozdu,
potravu hledal si,
v trnitém porostu.

Od svítání do soumraku,
modlil se a postil,
z ducha svého čerpal sílu
a měl stále dost sil.

---------------------------

Jednou v noci
o půlnoci,
spatřil lesní vílu...

Tančila po špičkách
na paprscích měsíce,
tak krásně,
tak lehce.
(věřit se to nechce)

Tvář pokrytou nachem
vlasy pak hvězdným prachem.

Pomatený poustevník,
rozběhl se za ní
zmizela v tu ránu víla
jako mlha raní...

Byl to sen či vidina,
přelud nebo zdání,
byl to přízrak skutečný,
či jen zbožné přání?

Autor Pěvec letní bouře, 06.07.2013
Přečteno 497x
Tipy 12
Poslední tipující: Hopsinka, Robin Marnolli, Rozervanec, poeta, Anjesis, tato22, Kett
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bez tipu? no nic za tip určitě stojí a na začátek celkem dobrý takže ať máš dost inspirace ;-)

07.07.2013 10:32:05 | xoxoxo

Díky. I kdyby se to líbilo jen tobě, tak jsem spokojený... :)

07.07.2013 11:54:30 | Pěvec letní bouře

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí