SRPNOVÁ NOC

SRPNOVÁ NOC

Anotace: IMPRESE

Za teplých nocí k lampám v parku
ve vlahém vzduchu můry míří
jak naše oči k svitu hvězd
tam vzhůru, k modři nad hlavou...
a v tichu křídlům netopýřím
jen větve stromů cestu zkříží -
čas zastaví se k zamyšlení
nic pod sluncem – nic nové není

zas věky stejně hvězdy dolů
střemhlavě někam padají
kde do postýlek lehnou spolu -
Strom rozklenutý větve sklání
až k zemi - a v tom úkrytu
když dva si spolu schůzku dají
v tom stínu, v tichu, znenadání
o srdce hrají hrají ruletu -

srpnová noc to dobře zná
už z dramat komedie má

Na pěšinách a z ulice
žárovky lamp se přetahují
s chladivou září měsíce -
jak víno bývá v srpnu noc
co v mladých hlavách nepokoje -  
mladá srdce v ní horce bijí -  
těm starším chutná také moc
však - bohudík - už neopíjí.

Autor koloušek, 10.07.2013
Přečteno 564x
Tipy 2
Poslední tipující: Laivine, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí