Básně pro JASNU, JITKU a NADĚŽDU

Básně pro JASNU, JITKU a NADĚŽDU

Anotace: Mým dobrým vílám...

BÁSEŇ PRO JASNU

Jasno, má milá,
jsi bludička,
co v hustém lese zabloudila?
Či snad víla,
co v svitu luny věnce vila?
Nebo krůpěj rosy,
co se v trávě
(kde jsem k ránu chodil bosý)
j a s n ě zatřpytila?


BÁSEŇ PRO JITKU

Ani kytka, ani nitka,
ale milá paní Jitka!
Je to dáma krev a mlíko,
nosí květované triko
(a moc jí sluší!).
Na hlavě má copánky,
chodím za ní do banky.
Tam mi dává penízky,
aby bylo na řízky.
Když k ní přijdu na návštěvu,
dá mi na vše velkou slevu.
Je to velká bojovnice,
znamením je totiž lvice.
Prstýnek má z mosazi,
žádnou srandu nezkazí.
Proto ji mám rád -
jako kamarád.
Všichni známí, co ji znají,
tak ji rádi objímají.
Paní Jitka hodná je,
jistě přijde do ráje.


BÁSEŇ PRO NADĚŽDU

Naděžda je hvězda,
která se mi nezdá.
Našel jsem ji časně zrána,
hlídala ji černá vrána.
V stéblech trávy třpytila se,
jako slza na mé řase.
Zvedl jsem ji, pohladil,
pak do mlhy zabalil,
a poslal zpět na oblohu,
aby byla blíže k Bohu.
Tam, kde nejsou mráz a sníh a závěje,
a kde sídlí andělé, co vědí,
že Naděžda je -
n a d ě j e.
Autor semir26, 01.11.2013
Přečteno 464x
Tipy 2
Poslední tipující: zamotán v nedospělosti, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Paula to je hvězda, která se ti nezdá"...

02.11.2013 09:49:36 | nebech

Tohle se mi líbí zatím z těch tří textů nejvíc. Má to v sobě takovou rozvernost, odlehčenost a vtip - povedené :-)

01.11.2013 13:59:51 | Amonasr

Díky! M.S.

02.11.2013 11:30:03 | semir26

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí