BÍLÝ LIST

BÍLÝ LIST

Anotace: BÍLÝ LIST Před sebou mám bílý list, netuším, co za chvíli z něj budu číst… Slova...

Sbírka: JE TU S NÁMI

BÍLÝ LIST
Před sebou mám bílý list,
netuším, co za chvíli z něj budu číst…
Slova a věty mi plynou v hlavě,
rychle je zachytit se snažím
neb v okamžiku příštím zmizí hravě…
V myšlenkách se k Tobě, má milá, upírám
a světla noci zhasínám –
náhle sami jsme,
jen sami dva…
Kdo jsi Ty? A kdo jsem já?
Otázka proti otázce…
Kdo odpověď mi dá?
Setkali jsme se tak náhle,
žádné varování…
A darovali teplo ze svých dlaní
jeden druhému,
jasem slunce a trylky ptačími oslněni…
Objímal jsem Tě na zastávce,
když roztřásl nás chlad,
však – jen krátce
a polibek Ti dal –
přiznávám, chutnal sladce…
Chvíle, kdy pozorovat jsem Tě směl
nechci, abych nikdy zapomněl…
Však není na místě ten pocit žel…
A východisko není -
osud nepřipravil mi žádné rozuzlení…
Jen pocit dvojnásobné viny.
Miluji a přitom bodám osten jedu,
co naše srdce hlodá,
uzdravit je stěží svedu,
srdce milovaná, nevinná…
Řekni, proč bílý list,
když popíši ho,
tak krutě končívá?
Autor Zbynislaw Thinkiewicz, 11.01.2014
Přečteno 471x
Tipy 5
Poslední tipující: enigman, Jana B., jitoush
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí