Sloni

Sloni

Anotace: Je to jedna z mých prvních básní, tak prosím o rady :) Kritiku vítám :)

Já jsem tady a ty jsi zde,
Slyším jen tvůj hlas,
Oba jsme zjistili, co je zlé,
A díkybohu, včas.

Jako na skypu výpadek,
i krize je zažehnána,
Jako dívka a pár zápalek,
i ona klid nalézala.

Není možno vyjádřit slovy,
co vše teď v hlavě schovávám,
Rozbíjím ty porcelánové slony,
co si celý život tajně skládám.

Sloni Pochybnost a Strach,
tvé studny milování,
jakoby se měnili v pouhý prach,
vidím v nich naše požehnání.

Mívala jsem zvyklosti,
Jako voják bojující za vlast,
a byly to pouhé zvrácenosti,
tak já budu bojovat za tu slast.
Za štěstí, které vše mění,
Za lásku, která se cení,
Za nadšení, které se sdílí,
Za dobrotu, která se nevidí.
Autor someone.else, 27.05.2014
Přečteno 464x
Tipy 4
Poslední tipující: Kott, jenmravenec, AndreaM, Aiury
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co já bych dala za to skládat takové prvotiny :) Pěkné :))

28.05.2014 06:59:05 | Aiury

skvělý :) Na každýho zapůsobí něco jiného a tuhle působilo na mě. Líbí se mi, že to jde z tebe a je to něco co chápeš asi zcela jen ty, ostatní jen budou spekulovat a to je na tom to hezké :)

27.05.2014 23:45:57 | hidenpoet

děkuji, ani nevíš, jaká je to inspirace, obzvlášť když začínám ;)

28.05.2014 22:42:48 | someone.else

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí