Nájemní andělé

Nájemní andělé

Anotace: básnička

Nejspíš se podívám do nálezů a ztrát,
a pak si snad podám svůj vlastní inzerát.
že hledá se anděl, co by na mě dohlíd,
když ten minulý mi oknem ulít

Anděl mi pak rozhořčeně vzkázal,
že mé sny jsou každodenní hazard
pak si rány fáčem ovázal
a zpod sutin hrdě vstal.

A že mě má celkem v oblibě,
ikdyž v duchu tápe a je kdo ví, kde.
Prej mě nechá ať s ním nebem letím,
ale až mu křídla páskou slepím.

Tak mám svýho anděla,
co jsem si z nebes pronajala.
Snaží se držet krok ostošest,
snad ho nesloží po nádechu stres.

z mnoha chyb se jak člověk poučil
A zvláštní pouto je teď mezi náma,
neb hru mi prý sám předurčil,
ale kostkou už vrhnu sama.
Autor VeeVM, 26.08.2014
Přečteno 467x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, JP.slash, Happyyz
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý nápad a příběh, to se mi moc líbí. Některé rýmy mi ale dost drhnou a rytmus taky občas pokulhává. Musím ale říct, že některé verše jsou hodně povedené.
Když tak nad tím přemýšlím, trošku mi to připomíná Kryla a jeho Anděla :)

26.08.2014 20:49:57 | JP.slash

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí