Dáma Vlna

Dáma Vlna

Anotace: Krásná doba, která se mi vždy bude líbit :) Mám doma i předměty a knihy z té doby - více než 100 let staré :) Zde mírně surrealistická báseň :)

Kapela hrála valčík

a červené slunce zapadalo nad parním vlakem

Komu asi vlčí máky kreslí mihotavou nevěstu

když je za dveřmi jaro?

 

Nějaká novinka, prý Strauss

a vidíte, madam, já si zapomněl cylindr.

To mám ale štěstí, že vás tady mám

a můžu zarmoutit záclony svou absencí.

 

Zvednu se ze židle, hle, madam, vy jste ale noble!

Až se ponořím do zlatistvé vaší vlny vlasů

uvidím na obzoru Moneta a snad i vaší maličkost

kterak chodíte po moři lehkým krokem víl.

 

Kapela dohrála valčík

a já Vás budu čekat u vchodu do staré zahrady

Četla jste? Potopil se prý nějaký Titanic

- to asi kvůli Vám, když přebýváte na mořském dni...

Autor Zasněný básník, 26.10.2014
Přečteno 335x
Tipy 6
Poslední tipující: Laven De Brig, jitoush, Malá mořská víla, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí