Pražská zákoutí

Pražská zákoutí

Anotace: ...se siluetou té Oné... :)

Objevíš se ve stínu starých domů

a že je Kampa plná ranních hvězdopravců!

Sto závojů prodýchlo mi starou Prahou

než přišlas' ty a prodýchla ji navždy.

 

S tvými hnědými vlasy, utkanými z polštářků

jako by si dnes hrály pouliční lampy.

A já sleduji tu stínohru v němých polibcích

a chtěl bych v ní také chvíli být.

 

Jako neplatící divák sleduji tvé půvaby

a s ranní párou vstávám u Karlova mostu.

Když přicházíš, ptám se starých věží

Kolikrát ještě uvidí takovou krásu?

 

Za záclonou v pavlačích zmizelas' mi z obzoru.

Vím, už tam spíš, a já počkám do rána.

Sto závojů prodýchne i pražské chrámy

než přijdeš ty a sluncem je zaplavíš...

 

 

 

Autor Zasněný básník, 15.11.2014
Přečteno 324x
Tipy 6
Poslední tipující: Laven De Brig, Malá mořská víla, Putovatel, Frr, Robin Marnolli, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi...nejvíc asi pro ten pocit, který předá...
RM.

15.11.2014 22:03:23 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí