Srdce kométy

Srdce kométy

Anotace: bije

Nie je mi jedno, čo kométa vraví
jej signál ťuk-ťuk je lahodný uchu
oscilácia? kdeže, niekto ma zdraví
spoza Marsu, môžem neveriť sluchu

pridať sa ku skepse s najvyšším IQ
tá zvuky pohltí skôr, než sa dozvie
komu sa vyznala v srdca poryve
dvojhlavá kométa v jednej odozve

ľahostajný nie som, odklínam ústa
zavolám - počujem! otvorím náruč
uvítacích slov ma napadá spústa
- nie je mi jedno, v tom som verklík na kľúč

chcem jej porozumieť, vlasatíc reči
a navlas s podobou predlohy splynúť
dvojtvar sa tandemu z lásky nesprieči
v spoločnom tlkote sŕdc sa rozplynúť
Autor Petbab, 21.11.2014
Přečteno 455x
Tipy 13
Poslední tipující: Aura, básněnka, Amonasr, enigman
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsou vlasatice s ohonem vesmíru a vlasatice, co maj vlasy jako z kašmíru;-)

22.11.2014 07:56:56 | básněnka

taková historická událost že a lidi ani pořádně neví že jsme se dotkli komety...

21.11.2014 10:44:56 | enigman

Kometa 67P je vesmírnou analogií kamenné sochy Věčný polibek od Constantina Brancusi

21.11.2014 11:14:07 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí