Únorová

Únorová

Anotace: ... únorová procházka..

Na Hromnice nové míle v prodloužených dnech
světlo krátí tmavé noce i děj v našich snech

po Hromnicích průvod masek u vrat vyhlíží sněhulák
šnaps,koblihy v míse a z okurek lák

popelec vtiskne do sněhu start nového půstu
a strážným andělům k našim duším cestu

v sedraném husím peří,jež nás v chladu zahřívá
o lži,jež pod tíhou se svěří pravdu často nemívá

nádheru mrazivých vloček v písni takt osvěží
v noci jasné,plné teček slovem nám vyvěští

co nadělí jaro,léto i s babím barevný podzim
od masopustního veselí až do zim
Autor vodnař, 30.01.2015
Přečteno 441x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, knihomolka, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí