Creasta Cocosului

Creasta Cocosului

Anotace: Muntii Gutai, ro/cz

Ne am intilnit in pace
pe Creasta Cocosului
din acest moment iti place
sa vorbesti mai tacind cu lui

luminari repartizez eu
de jur imprejur dintilor
stincosi, cerul lui Dumnezeu
albastru plin de mindrie lor

se va intuneca tocmai
nu Te vad deoarece
ochii Tai instelate mai
in spatele de capace

pot sa pierd la miezul noptii
ne vom desparti in pace
intelegi simbolului rotii?
- inelul fierbint cu ace

překlad:

Setkali jsme se nahoru
na Kohoutím Hřebenu
od té chvíle se Ti líbí
mluvit němě tiše

rozmístím sto svíček
kolem dokola těch zubů
skalních, pod boží oblohou
sníženou k té pýše

kdyžpak se víc setmí
a já Tě už neuvidím
navzdory svitu hvězd v očích
ukrytých za víčkama, vím

že zůstanu sám s půlnocí
odloučen od Tebe v míru
rozumíš symbolu kruhu?
horký prsten nosím.. žhnoucí
Autor Petbab, 04.07.2015
Přečteno 422x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí