Exupéry

Exupéry

Anotace: ...a Malá princezna :)

Když zavřelas' mi ústa
klíčkem od Malého prince,
byl jsem jen unešen
a potichu ti zavřel zadní vrátka.

Sebralas' kamínek ze staré řeky
a svými rudými vlasy křesala oheň,
abych opekl si nad ním vzpomínky
a hodil je za hlavu.

Tvým úsměvem zhaslas' celou ulici
a ta se v zimě pohroužila do tmy.
Jen v tvém okně svítily záblesky
něčích nesmělých citů.

Pár tvých srdcí bilo ještě do noci
a bálo se podívat z oken.
Zavolaly jemnocitně na pomoc
jenže bít nepřestaly...

Když sebralas' mi poslední stud
s knížkou od Exupéryho,
byl jsem jen unešen
a jsem stále...
Autor Zasněný básník, 10.08.2015
Přečteno 375x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Robin Marnolli, Jort, Nikita44
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné téma sis zvolil pro svoji báseň :-)
Ano, i já jsem byla unešena křehkou opravdovostí pohádkových příběhů Malého prince :-)

10.08.2015 21:49:18 | Helen Zaurak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí