Noční veršotepec

Noční veršotepec

Tvé půvaby vypadaly zvenčí
jako panorama noční Prahy;
teď jsou ovšem osvětleny touhou,
u mne ještě neviděnou.

Tvé vlasy zářily
jako neony motelu v dešti.
Jako přízrak noci na zem slétla jsi
a snad mi neodejdeš.

Tvůj úsměv jako žlutý vodoznak
na prázdných stránkách života
podbarvil mi horké léto
i podzim. A zůstal až doteď.

Tvá lampa mi svítí při psaní
i když si mě příliš nevšímáš.
Až tě potkám, nezhasni mi
- nevidím na cestu života...
Autor Zasněný básník, 14.08.2015
Přečteno 389x
Tipy 2
Poslední tipující: jitoush, Nikita44
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí