Nedospánky

Nedospánky

Anotace: Když trvají chvíli, jsou půvabné, pokud nám nevadí v soustředění.

Když si rozpustila vlasy
a obličej jako panenka
schovala do dlaní,
její krásné ruce pohladily
i zasněžený dům.
A pak vstala...

Když si umyla prach včerejší noci,
dívala se na mne trochu přísně
velkýma očima se zrnky pepře.
Vstala a zahodila mé stesky
někam pod balkon
na všední ulici...

Když si uvařila kávu,
kterou jsem jí přivezl z Brazílie
včera v noci lodí,
vděčně pila svůj probdělý šálek
a nedospalé ráno
léčila bylinkami...

Když si otřela čelo,
zpocené od hraní na harfu,
schovala se do klubka
a její krásné ruce
pohladily můj všednoden.
Ještě. A ještě...
Autor Zasněný básník, 20.08.2015
Přečteno 347x
Tipy 6
Poslední tipující: Dominik Plesr, jitoush, Nikita44
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí