6. července ve tři čtvrtě na tři odpoledne

6. července ve tři čtvrtě na tři odpoledne

Anotace: v zahradě... :)

Do zahrady vkradlo se letní listí
- podobné dešti
a slunečním hodinám...
Ty ses tomu smála jako malé dítě,
ale uvnitř bylas mrkací pannou.

Do zahrady vplížil se sluneční vítr,
vál a chladil
a kruhy v jezerech připomněly včerejší noc,
kterou jsi rozčeřila dvěma parfémy
parfémy různé barvy.

Do zahrady vkradla ses potichu a s hanou
Proč se bojíš,
když jsi tu svobodná a můžeš utrhnout ovoce
zplanělé a hořké jako špatné vzpomínky
a můžeš si se mnou hrát?

Do zahrady vkradlo se parné léto
s odlesky těkavých hodin
co s radostí ukázaly tři čtvrti na tři.
Smála ses tomu jako malé dítě
a hrála si se mnou v listoví...
Autor Zasněný básník, 23.08.2015
Přečteno 503x
Tipy 7
Poslední tipující: jitoush, Pamína, Frr, CoT, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

p o e z i e :-D

26.08.2015 19:43:04 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí