Slnko

Slnko

Anotace: Sol

Komu sa toto mohlo stať
je ešte niekto, kto to vie?
s očami stĺpkom pevne stáť
na Slnku, tam, kde krv ti vrie?

je dáka bledšia, telo stále
planie, kým nezhorí do tla
mám husiu kožu na každom svale
kde plazma sa ho nedotkla

už dlhšie chladnem, tak sa hrám
s ohňom tam hore, raz za čas
k stám rozpáleným Saharám
odtiaľ by som sa hnal nebárs

nezmenil som sa, poznávaš
toho, čo lieta bez krídel
zo Slnka na Zem, nie som váš
slnečný tieň mi nevidel

ešte nikto, neuvidí
ho ani, kto by ako chcel
ak sú aj iní Solidi
potom Zem prah je, Slnko cieľ
Autor Petbab, 02.09.2015
Přečteno 421x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí