psaní

psaní

Anotace: básník?

 

Nezkrotná je chuť řezníka přeříznout skopové.

Nezkrotný je instinkt karatisty, než někoho neskope.

Nezkrotná je chuť feťáka, když chce fetovat.

Nezkrotná je chuť básníka, když chce psát.

 

Básník ovšem v mnohem se neliší.

Básník není malíř, jež maluje zátiší.

Básník je řezník, karatista i feťák.

Básník je člověk, jež k psaní použije i smeták.

 

Dejte mi rýč a budu psát do země!

Dejte mi pistoli a postřílíme se vzájemně!

Dejte mi tupou tužku a napíši o ní verše.

Dejte mi čas, který neuteče.

 

Jsem postižen kletbou fantazie nadměrné.

Jsem postižen a to je v mém chování zřetelné.

Jsem postižen tím, že jsem blázen přeci.

Jsem postižen tím, co mě v noci děsí.

 

Náhodně maluji písmena na nebe.

Náhodně vím, co druhého zazebe.

Náhodně pokládám své sny v básničky.

Náhodně v úsměvu dělaj se mi dolíčky.

 

Trpělivě čekám na pravou lásku.

Trpělivě hledám a dávám život v sázku.

Trpělivě odevzdávám své srdce okolí.

Trpělivě čekám, kdy mě to vše zabolí.

Autor Desktop_men, 13.11.2015
Přečteno 488x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí