Opuštěno?

Opuštěno?

Anotace: Pár lednových veršů...:)

Tam, kde stojí prastarý klavír
obehnaný pavučinou
a ze stropu se tiše drolí omítka
a pěna dní, vypěnivši už dávno,
tam chtěl bych ji spatřit
a dát všanc své předsudky.

Tam, kde stojí opuštěné ruské kolo
kam vsadil bych si poslední lístek
odřený časem a převálcovaný novotou
přečtu si tiše Hraběte
a budu trpět jako mladý Werther
- a to všechno jen pro ni.

Tam, kde se už léta nepustila voda
já si ji pustím proudem a smyji staré rány
které už stejně nebolely.
Prý je to tam ošklivé
a v dekadenci šlapu až po pás
- ale chci tam jít jen kvůli ní.

Tam, kde se čas chová tak, jak má
a olupuje zbytky stěn a přidává stěnám žal,
tam, kde tramvaj už nikdy nepřejede výhybku,
tam kde vede osamělý most do srdce,
budu trpět, když nepřijde
a tam ji budu milovat.
Autor Zasněný básník, 13.01.2016
Přečteno 477x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Jort, Roger, zdenka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Za mě? Ano! Dobře napsáno.

R

14.01.2016 02:10:38 | Roger

...úsměv...šťastnou cestu...ale chci tam jít jen kvůli ní...z.

13.01.2016 22:34:54 | zdenka

Je to nádherné, běhá mi mráz po zádech. Děkuji :)

13.01.2016 22:17:51 | Klára Němcová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí