Milostná somnolence

Milostná somnolence

Anotace: Pokus o surrealismus načichlý impresionismem

Růže, trny.
střepiny okenní tabule,
co si letí bezúčelně.
Krev vytéká z řezných ran,
zašlapané rudé svrny.

Hloubej, trýzni.
Nezastavitelný plamen svíčky,
co rozrůstá se beze ptání.
Kůže pálí jak po cejchu,
bez prostoru, v tísni.

Závist, nóta.
Citron v křečovité pěsti,
co mizí v malém okamžení.
Do ran kapou kapky šťávy,
čekání na Godota.

Něha, pevnost.
Listy vzrostlých kopřiv,
co šlehají při útěku.
Značné je to odhodlání,
zdrcující jemnost.

Kapky, rosa.
Tenká ledová krusta,
co praská, již se tříští.
Konec, jenž je v nedohlednu,
nekonečno, psychóza.

Duše, víra
jemný purpurový kašmír,
co teď na dotek nesnesu.
Dotek jako tisíc jehel,
otrávení od štíra.
Autor Itsuki, 29.02.2016
Přečteno 306x
Tipy 3
Poslední tipující: Petbab, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí