Vymyšlená

Vymyšlená

Nad oblaka podél skal
I do hvězdného nebe
Chtěl jsem
Upírat zraky poraněného krkavce

Vysoko, vysoko nad mraky
A ještě mnohem dále
Do bezedných nebeských jam
Odrážejících vodní hladinu

Skrze blesky za zvuku hromů
Co géniové archaičtí utkali
Budeme spolu pít z kalicha
Ze studny poznání a veršů

Musy budou s námi líhat
Na lukách
V lesích
Na loži

A dokud nedojde nám dech i míza
Nebudeme více spát
Upírající zraky k obzoru
K usínající hořící stvůře

A ty jsi tak opuštěná
Ač se mnou
A já sedám v noci sám
A ty jsi vymyšlená
Autor Ravena Lupus, 03.07.2016
Přečteno 466x
Tipy 9
Poslední tipující: Kapka, Philogyny1, Fany, Frr, Zrzi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...na loži, v podloží jeskyní v objetí krápníků, tam lože básníků zní písní básní...snad neurazím, povedená... :)

03.07.2016 10:28:10 | Philogyny1

:)s vymyšlenými jde všechno tak nějak snáz ... znám:)

03.07.2016 07:16:38 | Ragnell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí