Červená

Červená

Anotace: Báseň pro dívku s červenými vlasy.

Červená, červená,
červená jsi.
Všechno červené Tebe
připomíná mi.

 

Koutkem oka
vidím Tě proběhnout
a zase zmizet.
Dřív, než se otočím,
proměníš se.

 

Jen se mi posmíváš -
to jsi celá Ty!
Kdy Tě zas uvidím?
Voní mi po Tobě šaty.

 

Červená, červená,
červenáš se.
Za víčky něžnými
schováváš se.

 

Na srdci sedíš mi
jak panenka roztomilá.
Kopeš mě patami,
bych si Tě všímal.

 

Kdybys jen věděla,
koho bych v náruči
právě teď chtěl...

 

Kdybys jen tušila,
jak moc Tě volává
každý můj srdce úder...

 

Červená, červená,
červená zář
vede mě za Tebou,
když se mi zdáš.

 

Červená, červená,
červená ústa Tvá hebká
líbal jsem v myšlenkách
alespoň stokrát!

 

Červená, červená,
červená krev v mém těle
připravená je bojovat
za štěstí Tvé celé!

Autor Jémin, 22.01.2017
Přečteno 463x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pekné

22.01.2017 13:15:05 | annav

děkuji :)

22.01.2017 13:58:42 | Jémin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí