duet

duet

Anotace: půl napůl s Kett.. dík za nápad, dík za nahrávky a dík za atmosféru :))




na našem záhonu pod sněhem spí
růže co tvojí kráse
vždy z jara podobá se
skrývá tajemství

nehledám neptám se
čekám až zase
paprsky pohladí promrzlou zem
až první lístky poznají povětří
až záhon zaliješ
svým úsměvem


roztaji z jara
zbělají mi rty
do vlasů smíš dát
první kopretiny

po noci z hvězdný centrifugy
projedem si vzpomínky
napíšem si všechno ticho
na víčka
na linky


do řádků vysněných nad oblaka
na čistý papír našich cest
můžeme vyletět v předpokoj slunce
a pak se v objetí zas k zemi snést

do sadu lahodných zralých plodů
do stínu rozkvetlých starých jabloní
píseň všech včel uspí a ochrání
vstanem až po medu tráva zavoní


bosí zkusíme teď po špičkách
otrhat z úst slovíčka
namočená v ranní rose
až pihy nám zčervenají na obloze

louží z kávomlýnku
dáme na chvilinku
volný pád
strhneme déšť
ať teď vládne páv

nebojíš se?

čeho ?
těch barev kterými se dvoří
a nebo jenom rozpětí ?
ne, nestává se často že by
klidně a nebo odletí

zůstává po něm pero v barvách
ozdoba vhodná do vlasů
do zlatých nití láskou upředenych
čas plyne ..nic nám nevrátí

Autor poeta, 03.02.2017
Přečteno 456x
Tipy 8
Poslední tipující: Joe Vai, Nikita44, zdenka, jitoush
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dík za báseň...ÚSMĚV...ve dvou se to lépe táhne...z.

04.02.2017 10:53:33 | zdenka

děkujeme ;)

04.02.2017 11:24:17 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí