=Ta jedna z moře

=Ta jedna z moře

Anotace: ~~~(*~*)~~~

~~~~~~~~~~~

Jedna mořská víla ta jenom v moři žila
to co bývá na břehu o tom nic netušila,
přes hladinu zahlédla občas sluneční svit
a teď ji hlavou běží že na břeh musí jít,
v šatech z mořské pěny pak z vody koukala 
slunce ji ale pálí až perly plakala,
pak pomohl ji rybář do svého člunu vzal
odkud jsi připlavala té krásné se zeptal,
~~~~~~~
ona jen zašeptala že říct to nemůže
a teď se červenala tváře jsou dvě růže,
rybář se o ni postaral půjčil šat,střevíce
ona se usmívala že našla mládence,
do dlaní mu dala své perlové slzy
a pak mu prozradila že nikdy nezmizí,
můžu tu s tebou zůstat?Večer se zeptala
rybář ji honem objal ona se usmála.
~~~~~~~
V rybářově chatrči tam žila mořská víla 
holka krev a mléko i sítě spravovala,
o moři ví všecičko ví o každé rybě
proto na tom pobřeží všem se dobře žije,
z mořské pěny šije šaty perličkou je zdobí
ta se vždycky zakutálí od té co se zlobí.
Kutálí se do jezera tam udělá žbluňk
vyloví ji jenom žába kuňky,kuňky,kuňk,
~~~~~~~
Od té doby mořské víly jen na souši žijí
starají se o rybáře o vlnách zpívají

~~~~~~~~~~~
Autor Květka Š., 04.03.2017
Přečteno 493x
Tipy 5
Poslední tipující: Philogyny1, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

i víly bývaj mazané, jsou to přece taky ženské... :)

05.03.2017 13:29:09 | Philogyny1

Kuňk STatečné mořské víle. :-))

05.03.2017 08:38:47 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí