Jako bych se vznášel

Jako bych se vznášel

Anotace: ???

Jako bych se vznášel

Mám pocit
Jako bych se vznášel
Co jsem vydržel
A celá ta léta snášel
Opuštěn hledal jsem
Spřízněnou duši
Když našel jsem
Až oněměl jsem
Jak jí to sluší
Když vejde
A vrátí se ke mně záhy
Uklidním se
Lehký záchvěv prochází
Mými zády
Já pocit mám
Jakoby do domu
Vstoupilo zlaté slunce
To její vlasy tak září
Ona je mého klidu strůjce
Jdeme-li tichým sadem spolu
Držím ji za ruku
I když usedáme u jednoho stolu
I v noci když usíná
Je tichá jak myška
Já bdící dívám se na ni
Jak růžová má líčka
A spí a spí
V přítmí tiché noci
Má mě navždy
Má mě ve své moci

Autor Beďa, 18.06.2017
Přečteno 480x
Tipy 5
Poslední tipující: jitka.svobodova, Ruda Štola, Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky mám ráda, když uvidím ve dveřích ten jeden svůj úsměv, je to pocit bezpečí.

18.06.2017 20:30:31 | Philogyny1

Díky za pár slov, ta báseň není novinka, ale vzpomínka na období, kdy byla aktuální mě pořád bere

18.06.2017 20:47:48 | Beďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí