Svoboda

Svoboda

Anotace: prstenů měsíčních

mé doteky tě k spánku ukonejší
hlas vhoupá do snů
kde jednorožci šíje sklání k vodám

tam korytem řeky něhy tvé se mohu stát
bys plynul ve mě
mocným tokem svým
srdcem mě hřál
v dobách, kdy ledy její břehy sevřou


okovy tíhy pochybností
rozdrtíš silou paží svých
jenž v objetí laskavém udrží mne celou


pak mohu na křídlech
radosti té se vznést
s svobodou orlů
až nad koruny stromů
k vrcholkům hor, pak společně se nést


pohledět do tváře
měsíčním prstenům
neboť ti jediní
spojili nás svým poutem ...
Autor Malá mořská víla, 18.08.2017
Přečteno 410x
Tipy 15
Poslední tipující: Iva Husárková, V.N.Losinský, Jort, Kett, Ruda Štola, Cappp, piťura, knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí