Vesnice zasněžené tichem

Vesnice zasněžené tichem

Anotace: Báseň o blížícím se adventu

Sbírka: Po stopách vesnice

Z oblohy se tiše sype sníh
jen střapatý vodník sedí na stavidle
na návsi se odevšad rozléhá dětský smích
jen ticho z vesnic odletí na křídlech

České vesnice jsou zasněžené tichem Vánoc
kdy klid a mír chodí spolu kolem domu
v boji s bílou chorobou lidem dává moc
abysme se mohli s láskou smát tomu

Ticho je němé jak tvá ústa hořící
zrovna když sedávalo za dřevěná vrátka
nestihl jsem ti všechno o světě doříci
ani když o Vánocích skončila krásná pohádka

Večer když den šel za humny dřímat
tys v podkroví šeptala svou modlitbu o bohu
aby lidé z vesnic mohli o svátcích rozjímat
a jejich domy sledují oknem zasněženou oblohu
Autor Petr27, 25.11.2017
Přečteno 578x
Tipy 4
Poslední tipující: Pétík, Anděl, KeepTheFlameBurning
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Připomněl jsi mi pár básní ze sbírky Chlapec a hvězdy od pana Seiferta. Díky za hezké dílo.
Možná trochu chybí rytmus, ale ta atmosféra se mi strašně líbí.

26.11.2017 15:31:07 | Pétík

děkuji ti :)

26.11.2017 21:12:50 | Petr27

Petí krásný...u nás budou zase závěje, budeme ho zase vozit ze dvora na kotoučích nevím kam, protože prostě budou hromady všude...

26.11.2017 08:34:25 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí