Hvězdy do tmy jasně vidí

Hvězdy do tmy jasně vidí

Anotace: Báseň o hvězdách

Sbírka: Po stopách vesnice

Hvězdy do tmy jasně vidí
mají jas, jak oči sokola
až slunce jim ráno závidí
teď stojí tma kolem dokola

Luna zří na všechny naše hříchy
hvězdy však její zář neoslepí
nenosí v sobě hořkost pýchy
z nebeského plátna ty brachy nikdo neodlepí

Hvězdy v uhelné tmě vyhlíží ráno
tma však zhoustla jak ovesná kaše
měsíc odhazuje svůj klobouk jak Cyrano
hvězdy nevidí na krok a působí plaše

Konečně přišlo ráno do vlasti
vypíchlo slunce hvězdám obě oči
slepé hvězdy chodí spát s náplastí
než se země kolem své osy otočí

Objeví se hvězdy s ostrým zrakem
jejich oči vidí dobře jako sovy
luna schovává se pod sivým oblakem
vše jsem řekl, několika posledními slovy
Autor Petr27, 02.06.2018
Přečteno 520x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí jako vždy.....krása.

03.06.2018 10:10:24 | Anděl

Díky :)

10.06.2018 21:25:29 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí