Nebeský lán

Nebeský lán

Anotace: Báseň o obloze

Sbírka: Po stopách vesnice

Slunce stoupá na nebeský lán
po ránu zahalený do krémové mlhoviny
růžový přehoz od červánků byl ustlán
na luh padají poslední jeho stíny

Přišel déšť a mraky se z blankytu vyklání
slunce jak kdyby se schovalo pod klasy
není vidět ba ani na nebeské báni
ve výši brzy z rána létali konipasi

Ach jak vysoko nebeské pole ční
kam až může vzlétnout konipásek ?
Bože vrať dívku, chci být s ní
pryč je kouzlo mých dávných lásek
Autor Petr27, 17.06.2018
Přečteno 509x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...úplně to cítím! krásné...

18.06.2018 07:15:11 | Anděl

díky :)

18.06.2018 19:18:25 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí