Jiskry na nebi

Jiskry na nebi

Anotace: Báseň inspirovaná posezením u ohně

Sbírka: Po stopách vesnice

letí jiskry vzhůru k nebesům
za letních večerů jako světlušky
slunce kadeřavé zapadá k lesům
jiskry se vznášejí jak svatojánské mušky

Jiskry na nebi,jakden vyhasnou
slunci zář se však nikdy neomrzí
tvé oči barvu tůni mají jasnou
na trochu romance je zatím brzy

Kdyby jiskra zapálila mou duši
vzplanul by požár letní lásky
jenž bičem zapráskal do uší
a pozlatil i rámy s obrázky

Ztratí se jiskry vysoko v nebi
mraky je chytají do bílých zástěr
žhavé tečky, ostré jako hřeby
do nich vypálí tisíce drobných děr
Autor Petr27, 22.07.2018
Přečteno 532x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí