Liány

Liány

Anotace: V liánách skrytá žila kráska...

Sbírka: Sonety osamělce

Přešlapoval já na mostě, doufal v lásku,

s níž opaloval bych se raději na břehu,

nakročen, v liánách skrytou já našel krásku,

první dodala mne sílu, jemnost a něhu.

 

Skládal jsem o liánách teskné básně lásky,

skládal písně pro knihu života,

topil se v tekutých zlatech, po nocích vrásky,

mne teprve čeká těžká robota…

 

Říct, nebo neříct? To já nevím,

na ni ve dne v noci hledím,

zatím jsem neřekl, je to skvělé…

 

Říct, nebo neříct? Já to zkouším,

můj život jen pro ni dloužím…

Co když to řeknu? Bude to skvělé?

Autor TJD, 10.10.2018
Přečteno 422x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, Anděl, Kapka, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

TO JE TAK PŘENĚŽNÉ :)

10.10.2018 00:31:37 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Hezké slovo :)

10.10.2018 00:53:42 | TJD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí