Až když si vybíráš z kterého mostu

Až když si vybíráš z kterého mostu

Anotace: .

 

 

až když si vybíráš z kterého mostu

možná tě přikryje dlaněmi

ale není to sestra milosti s krásnými koleny

ani stařena s rukama jako dravčí kost

 

tanec co tančí má těžké střevíce

nasáklé spíše deštěm a listím

beze slov zakrývá přílišné úzkosti

chrání svá tajemství mříže a hnízda

 

s těmito soumraky je chráněné souznění

za cáry mraků letící chrti

mokré jsou ulice a nad zemskou osou

klidná je její tvář i tečna smrti

 

 

Autor vrbák, 22.12.2018
Přečteno 427x
Tipy 28
Poslední tipující: lawenderr, Akrij8, J.Karasová, básněnka, Marten, V.N.Losinský, Jort, hanele m., Kett, Frr, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mosty spojují všechny krajnosti, že se dají ztéct horizontálně i vertikálně, tak snad proto :) - k nim mám respekt

13.06.2021 16:45:47 | lawenderr

Ještě si nevybírám...ale kdyby, dívala bych se radši chrtům do tváře

28.04.2019 20:07:59 | básněnka

Líbí se mi to. Fakt dobrý.

22.12.2018 16:42:40 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí